Thursday, October 28, 2010

tersentuh!


short post sebelum ak tidur.tak percaya aku tidur awal?kenalah percaya sebab sekarang aku dah berjinak2 dengan sukan bola keranjang :D esok pagi ada latihan.eksited! :D

aku dapat link blog seorang abang nih dari seseorang.pertama kali aku jenguk blog dia.aku tak baca terus entry dia.macam biasa,aku selalu teliti description owner blog kat tepi2 blog tu dulu before aku terjah entry by entry.dan ini salah satu description dia tulis.


I hope i can change this world with this blog. ive heard one of my teachers said that "kerana mulut empayar tergempar!". On the other hand, i know how difficult it is, no matter how you are gifted, u cant change the world ALONE...

I have a bunch of frenz outside there, and i know they are also working hard to change this world. I also have brothers that always support me.

I am not Hassan al-Banna that can change disco into masjid with his 15min talks. I am not al-Ghazali thats everybody reads and learn his books. But i am me. dari kacamataku, ill try to tell everyone apa yang kita buat seharian, yang kita rasa betul, tapi sebenarnya salah. I need your help, i need you to read and think, then if you think that im right, tell your frenz. Then, we'll change the world together.

''unzur ila ma qola, wala tanzur ila man qola''

aku tak tahu kenapa aku rasa macam sebakk baca.mungkin dia tulis benda nih ikhlas gila sampai aku dapat rasa wave keikhlasan dia.mungkin!tak pun sebab aku rasa macam terkena batang hidung sendiri.aku manusia biasa jugak tapi tak pernah terfikir sejauh mana yg dia fikir.ohh,i'm too selfish!

sila support blog bro nih.klik sini.

bila satu kerja dan usaha yang dibuat disertakan dengan keikhlasan kepada Allah,walaupun tampak biasa tapi percayalah,hasilnya sebenarnya betul2 luar biasa!ikhlas tidak boleh dilihat tapi boleh dirasa!

may ALLAH bless you,bro!



nota kecil:I'm falling in love with basketball,seriously :D

2 comments:

WaN wAy said...

ehem..ex sekolah mane ye?huhuhu

OREOO said...

ahem.
bab tuh ko nak bangga kan.hahah.
inshallah,contohilah dia wahai yampui..
sama2 berganding tenaga mengubah dunia :)