Tuesday, February 8, 2011

dia comment lah! :D

assalamualaikum :D

aku sangat excited bila dapat kata2 yang macam best!macamana tuu?hihi.tahu ayat2 motivasi? yes,aku memang suka ayat2 motivasi sebab tu novel yang aku suka baca masa zaman sekolah dulu adalah novel2 tulisan dr hm tuah iskandar!crita dia tak jiwang sangat tp penuh dengan ayat2 yang sangat memotivasikan!mase matrik,aku promote kat kawan aku novel dr hm tuah yang aku dah baca,kawan2 aku pun excited nak baca,terpengaruh dengan cakap2 aku.bila dorang baca tak pernah nya lah nak khatam!walaupun aku tersenggong siket sbb dorang kata tak best,tapi takpelah, aku redha :D

mase sekolah jugak aku belajar baca novel hlovate.yang nih pun besttt sebab ayat dia macam ayat2 orang terpelajar hihi!tak jiwang pun satu hal.mase kicik2 dulu,aku macam dididik dengan satu pemikiran bahawa sape yang baca novel cinta tu sama macam menonton filem lucah.mungkin sebab tu aku macam takut2 nak baca!huehue :P novel ramlee awang mursyid pun best!aku suka gaya dan style dia berfikir dan membuat jalan cerita sampai kadang2 aku teringin nak rasa macamana rasanya bila 'koma' sebab ada watak dia yang koma dan mimpi yang best2 .nauzubillah lah kan T.T

bila dah besar siket,aku lebih gemar baca novel2 islamic!dari pembacaan2 aku nih lah mendorong aku berangan2 tentang jejaka soleh berwajah nur,kaki masjid,berkopiah dan bla bla hahaha! :D


banyak novel islamic yang best!lepas spm,aku ada baca buku WO AI NI ALLAH!yang nih serious best.tak tipu,betuuul!nangis2 aku baca tau.novel nih lah yang ajar aku macamana rupanya hidup seorang ateis (tiada agama).lepas khatam novel nih,memang aku tertarik lah bila baca sinopsis cerita pasal ateis,terus aku nak beli!

banyaklah lagi novel2 islamic yang lain.yang sangat menyentuh jiwa dan perasaan.membaca novel islamic nih sebenarnya satu therapy jiwa dan berlakulah proses pentarbiyahan sedikit demi sedikit secara tak langsung :)

novel motivasi berunsur islamic pun banyak!tapi aku selalu fail ntok khatamkan!aku selalu tgk isi kandungan dan ikut moodlah nak baca tajuk mana.buku aku terima nikahnya by ustaz hasrizal dan lembutkanlah hatimu by ustaz amal sbagai contoh :D aku prefer novel yang ada jalan cerita!


nexttt,aku nak promote novel2 hilal asyraf pulak :D aku kenal hilal selepas habes matrik dan sebelum masuk ukm.cuti lama2 memang bosan menyebabkan duit elaun matrik secara tidak sedar telah dibelanjakan untuk memborong novel.masa tu aku beli novel denyut kasih medik (xengat nama pnulis,tp yg ak engat,suami dr fatimah syarha) dan novel terasing,tulisan hilal asyraf.nak tahu,awal2 cerita pun,meleleh air mata aku dibuatnya!aku memang mudah meleleh bila baca novel lagi2 sebab aku gemar membaca selepas jam12 malam disebabkan keadaannya yang sunyi dan sepi,jadi boleh fokus dan feeling! :P

sejak tuu aku memang excited dengan hilal asyraf :D dalam usia yang muda raja lela pun,mampu menghasilkan beberapa buah novel! :O dia lahir tahun 1989,kiralah sendiri umurnya skarang :D lepas novel terasing,aku search facebook dia,rupa2nya dia ada novel lain lagi.memang lepas tu kerja aku adalah memburu novel2 hilal jelah hahah.skarang aku ada tiga koleksi novel dia.novel terasing,sinergi dan VT.serius best!dapatkannya sekarang! :D

terover cerita pulak!sebenarnya nak cerita hilal comment bro iqbal punya wall post di mana aku juga ada comment sebelumnya!faham tak?hahaha.nah,lihatlah sendiri!klik untuk tumbesaran yang lebih :D


aku tahu aku tak patut excited lebih2 tapi aku TERexcited,nak buat macamana kan hihih :D


okay sekarang,aku addict kepada tulisan ustaz pahrol pulak.aku dah ready nak beli online buku nota hati seorang lelaki :D

sebab tu aku sangat hargai bila orang sekeliling bagi kata2 yang bermakna bak mutiara putih suci bersih berkilat berkilau pada aku walaupun simple dan ringkas!aku sukakan kata2 yg mendidik hati :)

7 comments:

Hamba Allah said...

haha,cam best .
ada pape novel yg sesuai tuk aku baca??
xdop duit nak bli novel , kalo bg pinjam boleh la..:P

OREOO said...

pantasnya comment!
sy ada edit entry nih.
baca balek!!hahaha

boleh boleh :D
cakap je nak novel mana!
sy cadangkan novel sinergi tp ada pada ashraf afandi.
dia dah lama pinjam,tah baca tah tak!
hahah

perasan tak,gmbar yg sy printscreen tu,sy tak tekan 'more' kat comment hilal.
tapi malas nak printscreen lg skali T.T

Hamba Allah said...

haha , ye la ..
excited la tu xnampak komen 2..
novel terasin hilal asyraf tu ,
cam best ja..hihi

p/s : novel kt ashraf afandi tu maybe ashraf ske sgt smpai xnak pulang an..haha , always think positive !!

Anonymous said...

novel wo aini allah 2 xabeh bace pown lg,,,smpai muka surt 100 je bru,,gile la nk bace 5ari utk satu buku,,,xdk feeling,,,

aYa said...

novel wo ai ni tu, x habis baca lg.. novel yg anda hadiahkan kpd adindanku..

OREOO said...

afiq ;
alamak,terasing ade kat rumah lah.
mase sem1 jee ade simpan sini.
tggu cuti sem lah ye hahah :D

anonymous ;
yelah,patut bagi stahun,ye dak? :P

cik aya ;
bacela!nak dgr feedback :D

Anonymous said...

yela tuh setahun nye,,,buku bru beli kt klcc tuh,,pnyer ler ramei turn nk bace nye,,,aq pown potong que jer 2,,,