Tuesday, January 11, 2011

sombong dan belagak T.T


assalamualaikum :D

sudah ku agak benda ini bisaaa terjadi dan kini,seeeee?memang telah menjadi realiti T.T

aku ceritakan sedikit latar belakangku agar tampak jelas situasi dan keadaan yang melanda diri!okay,aku bersekolah menengah di sekolah raja perempuan taayah which is sekolah yang terdiri daripada satu jantina!pergi dewan makan nak makan,nampak semua prempuan!pergi kelas nak blajar,nampak semua prempuan!pergi surau nak solat jemaah pun nampak semua prempuan malah imamnya jugak adalah seorang perempuan!lima tahun aku hanya terdedah dgn persekitaran semua prempuan.tak boleh nak sangkal,memang keadaan ini sgt berbeza daripada keadaan di matriks dan universiti,ia sangat menyeronokkan.kita bebas melakukan apa sahaja tanpa batasan! :D

bila masuk matrik,baru aku tahuu OOO,cmnh rupanya keadaan kelas ada lelaki.kelakar jugak dorng nih,suka loyar buruk!OOO,cmnh rupanya keadaan cafe cmpur lelaki prempuan.EH EH,ramainya datinggg!OOO,cmnh rupanya bersukan dan lelaki pun turut involve.malula aku nak bersukan aktif cenggini!

keadaannya memang berbeza.kami dah tak boleh nak bergedik sesama kami yg mcm kami slalu buat di skolah sbgai rutin sbb nanti di-judge gedik oleh kaum lelaki.di sekolah dulu,kami bergedik tanpa niat busuk dan kami menggedik pun sbgai hiburan among kami lah.lagipun keadaan tiada kaum lelaki memang menggalakkan aktiviti menggedik2 nih!jadi bila di luar daripada sekolah,apabila kami menggedik,org lelaki akan trus judge yg dia nih gedik bla bla,padahal kami tiada niat sebegitu,mungkin kerana lupa daratan bahawa kami nih bukan lagi di kawasan semua prempuan T.T

aku tahu setiap orang berbeza2 cara bagaimana mereka mengendalikan bermacam2 situasi.begitu jugak aku!

aku,sejak keluar daripada skolah menengah,memang kaku orgnya T.T

okay aku akui,kat alam maya dgn kaum lelaki,aku memang seorang yang peramah dan ceria lah konon :D tp kalau alam realiti,memang mcm pemalu senyap sunyi sepi lah!bukan setakat nak bukak mulut bertegur sapa HAI HELLO HOI HEY YOU malah nak mengukir senyuman pun payah!kalau terserempak tengah jalan,aku akan berusaha cari idea konon2 tgh taip msg lah,tgh pandang permandangan lah,tgh cari benda dalam beg lah,janjiii korang tak tersenggong kalau aku tak tegur.kalau kaum lelaki tersebut bergerak dalam kumpulan laaaaaaaaaaagi la aku rasa macam nak merentas jalan lain tak kesahla bukit ke gunung ke lautan api kee!kalau kaum lelaki tuh sorang2 dan aku pula yg bergerak dalam kumpulan,yesss,mungkin aku boleh berlagak mcm aku sgt peramah dan periang nak tgur2 anda time tuhh.aku tahuu,akutahu,aku tidak professional!maafkan aku T.T

bukan bermakna aku memang takde langsung kawan lelaki di dunia realiti,cuma yang ada pun kenalan yang dah lama kenal dan dah terbiasa!tunggu lah ya,berilah aku sedikit masa nak sesuaikan diri dengan keadaan.aku pun tak pasti lah brapa lama masanya tuuh.

sekali lagi,minta maaf pada sesiapa yang aku tak tegur,senyum dan sama waktu dgnnya terutama pada budak lelaki lecture lah T.T takde niat apa2 pun yg buruk2.aku akan cuba sedaya upaya berubah sedikit demi sedikit,inshallah!

8 comments:

Anonymous said...

x perlu lah beriya mencari keredhaan mnusia bernama lelaki~
buknkah terlebih baik sifat sombong bg seorg perempuan itu .

OREOO said...

wahh really?
syukran atas nasihatnya :)

.traCtus.soLitaris. said...

wah setuju dengan entry ni!
merasai nya 100%!!

abdullah afiq said...

haha,oreoo...
xslah berkawan dengan laki,
tp batas2nya perlu dijaga,
and kdg2 lebih baek wanita itu sombong drpd timbulnya fitnah,
niway,u are good with what ur are..

Anonymous said...

tu bukn sombong...tp malu :)
malu tu maknanya..ada IMAN

OREOO said...

shayana,betul ke ko mengalami nih?tapi at least ko dpt control hahah

abdullahafiq ; haha syukran ntok support anda :) iallah,doakan yg terbaik ye.

anonymous ; amin iallah :)

OREOO said...
This comment has been removed by the author.
puteri said...

dang.dang.
sme cm sy jugk.
org igt sy ni sombong & berlagak.

tp xpe.jd dri sndri.
zahidah ttp zahidah. :)