Tuesday, December 14, 2010

tenangg

dah balek dari kuala kangsar :D terima kasih ya Allah atas percutian-mencari-ketenangan yang indah ini :D


"He who has nothing, has Allah. He who has Allah, has exerything" :)


ini lah syakirah khalib sahabat dunia akhirat yg dimaksudkan :D
seronok dapat main sungai petang2 time hujan gerimis sambil sibuk mencari siput sedut selepas membaca mathurat berjemaah :D
nikmat ini yang susah nak didapati tetapi sebenarnya boleh dicari dan diperolehi!

second lovely family of mine :)
syukran Allah!

ilmu buat muffin lembut nih antara ilmu yang paling berharga aku peroleh time percutian aku tempoh hari!senang kacang jeeee nak buatnye.semua dah ada dalam otak.
untuk tempahan,sila hubungi aku ;p

ini je yang tak brapa nak indah!aku sensitif kpda kucing T_T

see?betapa akrabnya dua makhluk Allah berlainan spesis ini!

ini batman namanya.kucing sulung meanss,kucing tertua ntara semua.batman almost 10 years old dan gigi pun dah luruh.dah tak boleh nak kunyap friskies dah.mkn bubur jela yg mmpu ;p

sempat jugak aku join preparation ntok kenduri budak2 nak sunat.pergh mana nak cari lagi orang gotong royong nak buat kenduri skrg nh pergh perghh?semua pakat cntct caterer,taraaa sekelip mata lauk pauk nasik minyak dgn air sirap lagi dah tersedia atas meja!
skrg budak2 dah tak berendam dalam air sungai,takut lemas kot.kolam beli kat super market pun jadi lah kan hahah.


3hari dua malam di kuala then aku balek sitiawan 3hari dua malam hari seterusnya jumpa mak abah :D oh rindunya kat family,baru semnggu tak jumpa tapi rasa mcm dah se-abad,habes luruh bulu mata semua rindu punya pasal!eh,tak lupa jua pada anak2 buah ku :D ablong rifdi dah pandai jalan ya allah,tak sangka nyaaa hahaha.leganya lah kan lepasnh bila shopping tak de lah mengeluh panjang sambil mengomel tangan rasa mcm nak tercabut kendong budak gemok tuh :P
style skema nerdy ablong

gembira konon2 dapat sorokkan bola daripada pak uda nya.


gambar tak banyak la sebab belum ada dslr bagai!setakat bergantung kepada handset cikai ber-camera 2mp apa lah sangat kan hahah.

satu achievement diri yang sangat men-teruja-kan bila berjaya naik bas sorang2 dari sitiawan sampai la ke kolej!lepasnh boleh la balek sorg2 takde sibuk2 nak buat announcement sape nak balek perak sila hubungi nombor bla bla bla :D

live your life.
life is short.
pray hard! :)

nota kecil:Allah maha mendengar,mintalah padanya apa sahaja!kamu mahukan ketenangan yang sedikit,dia berikan ketenangan yang banyak :D

3 comments:

Afifah Khamis said...

syoknye gi kg ngor ..

Afifah Khamis said...
This comment has been removed by the author.
qinairaulfa. said...

waaa..seronok2!
tanak kongsi ke resepi muffin tu~
hehe :)