Monday, November 8, 2010

debu-debu dosa


second entry untuk hari ini!bukan semangat sangat pun nak post entry banyak2,tapi hari nih tiba-tiba teringat satu lagu favourite time zaman skolah!

mood:touchinggg ;O


Ke arah mana halanya
Bagi insan yang terleka
Mengejar nikmat dunia
Bagaikan hidup selamanya
Tak peduli dosa noda
Seksa azab neraka
Hidup jauh dari rahmatNya

Terpedaya pada dunia
Pentas ciptaan manusia
Terlupa pada segala
Mengikut nafsu semata
Membiar syaitan beraja
Di hati dan juga jiwa
Mengejar dunia penuh debu dosa

Teguhkanlah iman dalam diri
Moga dikau akan merasai
Betapa indah nikmat Ilahi
Dan yakin kau akan dirahmati

Harus kau percaya dengan pasti
Dunia tidak kekal abadi
Hanya menguji cekalnya hati
Sebagai khalifah yang sejati

Tak perlu kau meragui
Andai teguh keimananmu
Pasti bahagia menanti
Di akhirat yang abadi


bila hujan turun.mood aku mesti berubah dan blog jadi tempat curahan perasaan dan rasa.ada sesiapa mood dia macam mood aku tak?tadi gembira sakan.tiba2 jadi piluu dan sepi *sebak dan tersedu sedan*

siapa nak join karaoke dengan aku,boleh klik sini dan sini untuk download !


nota kecil:kesian suami aku nanti,terpaksa layaaaaaaann seribu satu songeh aku!wahai jodoh,sila belajar jadi cool dan penceria suasana supaya awak dapat melengkapi kekurangan saya yang ini ! :)

3 comments:

abdullah afiq said...

cian2,sob3...
hepi k
:)

Anonymous said...

cube dengar lagu rabbani-"bila nur melimpah di hati"...bisa menaikkan semangat yg hilang...:)

WaN wAy said...

haha..kesian suami ko..oreo! xkan stdy kat bangi sama2 tp xpernaj jumpa agy... ;D