Sunday, October 31, 2010

zahidah dewasa


the rain falls bcoz the sky no longer handle its heavyness.just like tears,it falls because the heart can no longer handle the pain.

yaa,dan demikianlah Allah menciptakan air mata.air mata tuh menjadi salah satu bentuk luahan emosi detik itu.samada sedih ataupun gembira,kan!cumaa,air mata yang ditumpahkan itu adalah lebih baik jika kerana mengenang dan menginsafi dosa lalu,betul tak? :)

sejak dua menjak nih,air mata aku memang banyak dibazirkan ke atas bantal.memang kalau perah,boleh dapat secawan air mata!aku berfikir terlalu banyak.exam yang dah lepas aku fikir,exam yang belum lepas apatah lagi.lalu air mata lajuuu membasahi bumi.

kawan bgtahu,tak jadi nak balek perak so automatically aku pun tak bole balek laa nmpak gayanya.lepastu,meleleh lagii.(bukan takut nak balek sensorang,cuma takde kekuatan lagi bak kata orang2 tua.terdapat perbezaan ya di situu!)

hampir hari2 dapat MMS gmbar anak buah.aku transfer masuk laptop.then bila compare gmbar lama dan gambar baru,sangat banyak perbezaan!dolu tak reti posing,skarang dah bukan main posing mcm ratu cantik.jadi aku sangat tak boleh terima dorang mmbesar bukan di depan mata aku.rindu sudah tidak tertanggung lagi sampai mimpi siang malam!then,air mata pun gugur sekali lagi bak batu permata golek2 dari bukit permata.

since aku takde 'crying shoulder' lagi kat sini,aku pendam kan sajeee.ada lah dalam seminggu dua dipendam2 dan disimpan2.sangat tidak bagus amalan ini kerana bila nak stdy,aku akan mengambil masa 24jam untuk menyumbat ilmu yang ada dalam satu mukasurat ke dalam kepala.satu buku,ada beratus2 mukasurat.dah lah stdy last minute.can you imagine it?

jarang sekali aku call orang sbb aku seorang yang menyayangi dan menghargai kdit!tapi smalam aku ambil keputusan ntok call kawan aku,saza namanya.dan pada waktu itu,air mata dirembes dgn dahsatnya tanpa menunjukkkan tanda2 nak berhenti.semuanya diluahkan dengan nada sangat beremosi.terima kaseh saza,sudik tadah telinga dengar aku mengomel dan membebel.i love you,nur sazareeza said! *tiap hari aku berharap,aku buka mata selepas tidur,wajahmu di sebelah ku dan menjadi warga ukm* :P

seriously,i'm a different person now.life kat universiti mengajar aku erti realiti hidup.hidup tak semudah yang dilalui macam zaman kanak hingusan dan zaman remaja muda bersekolah asrama.its totally different!mungkin aku dalam fasa nak adapt dgn suasana dan masih lagi tak dapat nak menyesuaikan diri.kadang2 aku rasa macam nak gila sebab fikir macamana aku nak hidup lagi enam sem kat ukm!T_T

oh,disini hikmah aku belajar di msia dan bukan mesir yang konon2 nak jugak pegi sane dolu2 :P


nota kecil:to all kawan2 yang kat institut perguruan,all the best and bittaufiq wannajah.plz jangn stress mcm zahidah oreoo!ia sangat memalukan dan menjelekkan :P

11 comments:

abdullah afiq said...

ko bli la ' crying shoulder ' kt kedai,ad ja jual..huhu
ask manangis ja koje...skit2 merembes air mte...sbar2 ye cik zahidah ek,
tuhan xkn menguji hambanya melebihi kemampuan hamba tu sendri kay.,so,aja2 fighting..
errk,lalala..

WaN wAy said...

haha..tu la ko..ukm dengan IPG bangi dekat je... :p

uum mali said...

jarang dgr air mata zaidekk tumpah kat zaman hingusan dulu (kat sekolah) selalu je happy.
but then masuk ukm lain plak jdnya!!
kamu perlu cari kekuatan itu ya ;)

Anonymous said...

cs222 said,,,
sedeyh sbb jiwa kamu 2 xkuat,
asyik ingin mncri yg pling33 terbaek,
tp xpnh kamu pkir yg kmu dpt i2 xterbaek dgn ape yg kmu usahakn,
bdn da makin besar,pikiran da nk mkin mtang,
so cpt cri solusi sblom bnde laen amek pluang tuk kaco jiwa kmu yg xkuat i2,
bile dpt solusi,istiqomah lakukan,berazam dgn yakin33 giler la nk wat yg terbaek supaya dpt ape yg kmu hajati i2,

serangkap pntun,,,
"kura2 naek perahu,
menjadi tetamu org soleh,
pura2 jgn xtahu,
yang kamu i2 pasti boleh!!!!!!!"

cout <<"please enjoy ur life!";
cin>>usaha,azam,yakin,istiqomah;

p/s:bile input da masok baru outputnyer dpt kita kecapi!!!:P

OREOO said...

abdullahafiq,
mungkin sbb stress exam nh..
air mata jadi sangat murahh..
1000ml=1sen
inshallah..Allah mmg sayang aku..
cuma kdg2 teralpa dgn dunia..
lupa sang pencipta :(

OREOO said...

wan way,
belikan tiket dan hantarkan aku ke stesen bas,boleh tak cikgu?
hehehehe.

OREOO said...

cik awal student law terbaik uum,
kan kan?!
makin besar makin lemah pulak..
alahai zahidah..
i need your doa,sayang :(

OREOO said...

cs222,
cs222 is stand for what?hahah.

kalau kamu kenal saya,
macamnih lah saya.
di sini saya akui terletaknya kelemahan saya..
minta maaf jika kamu rasa ianya sangat annoying..

thanx for your support btw :)

Anonymous said...

cs222 said,,,
mmg knl sgt pown cik oreoo 2

OREOO said...

tipuuuuuuuuuuuuuuu.

Putera5507 said...

oreo ilex la..di dunia semua nye..permainan dunia..hahahah tengok putera..macam owg gila jawab paper math tadi..hhahaha