Tuesday, May 1, 2012

Liloli



Gambar loli selepas terlibat dengan kemalangan. Sangat tragis dan menyentuh hati. Kite lebih rapat dengan loli sebab loli lebih gemuk dan lebih mesra. Bila kite nak tangkap, senang nak dapat loli sebab loli lari macam tak berapa nak lari. Maklumlah badan besar sangat :D Tak baik kutuk loli yang dah pergi, zaidek! Okay sorry loli. Tapi seghius tau loli, kite sayang awak. Lepasnih dah tak dapat tengok loli lari-lari atas wheel lepastu tergolek keluar. Walaupun sangat memalukan bagi kalangan hamster, tapi ia terlalu comel di mata kite. Kite slalu amik loli dan usap-usap kepala dia sambil berzikir. Konon-konon dia macam baby dan akan terlelap atas tangan kite. Tapi tak pernah terlelap pun. Kan dah kate, konon je! Loli dijadikan anak angkat kite masa umur 3bulan, waktu tu 18november 2011. Dan loli mati di depan mata mommy nisah masa kite sedang pulang ke kampung bercuti midsem. Bukan tanak bawak loli balek jumpa abam, diena, atok dan tokmak tapi sebab kite balek perak naik bas. Acano nak bawak awak, loli? :( Loli menghembuskan nafas terakhirnya pada 7 April, 2012. RIP loli. I miss you baby.

Sekarang lilo tinggal sensorang dan merupakan balu muda. Kite tak brapa rapat dengan lilo sebab lilo seekor hamster betina yang tegas dan berpendirian. Lilo tak suka dibelai manja. Lilo berdikari. Kalau lilo berlari atas wheel, lilo tampak seperti seorang atlet lari pecut 100m dan jarang sekali tergolek macam loli. Sekarang lilo bersendiri. Kesian lilo sebab lilo tampak tidak terurus betul. Rambut lilo kusut-masai dan bila kita nak amik nak tolong urus dia, dia berlari tidak mahu. Kadang-kadang kalau kite berjaya tangkap pun, lilo akan bergelut nak escape diri. Kalau kita tak kasik, dia akan gigit pulak. Nasib baik kite baik, kalau tak, kite gigit dia balek! -.-

Jadi skarang dalam dilema. Nak cari mak angkat baru ntok lilo atau cari boboy ntok lilo kawenkan diorang dan terus menjadi mak angkat diorang. Ak rindu loli dan lilo tak sangat hahahaha kuaja nye -.-

6 comments:

aYa said...

eh, loli dah mati ke??? x tau cerita pon...amik la boboy utk lilo..x da la dia jadi tegas sgt nnti..:p

OREOO said...

Haah dah mati :/
Tak tahu la. Lagik pun kan kite sebuk siket sem nih tak bole nak beri spenuh ksh syg pd dorang. So sad :(

Diana Aurora said...

guling guling aku baca entri ni . hahahahaha!!!! =D

OREOO said...

Dekna hobi memang guling-guling kan Haha.

shazwansuhiman said...

pergh hupdate!sjak bilakah

OREOO said...

Shazwang,
Ak sbenarnya tak sangka korang still follow blog ak.
Engat dah unfollow, tuh yg mrepek2 tu Hahaha.