Monday, February 14, 2011

UP versi gambar

assalamualaikum :D

setelah beberapa hari tak menaip entry di blog low profile kesayangan berpunca daripada kesibukan berprogram dan exam,oh dan juga wifi jaring ukm yang bermasalah,special untuk entry kali ini,aku namakan entry 'biar gambar bercerita'' hihi :D

pernah tgk crita UP?disney punya crita.well,semua crita disney aku suka.lepas repunzel,crita UP nih lah yang bertakhta di hati.crita nih serious sweeeeeeeeet!aku tahu crita nih dah agak lama ditayangkan.nak buat macamana,aku memang selalu ketinggalan zaman bab movie2 nih,sebuk menghadap buku :D

ini bukti aku suka crita nih sampai setiap moment yang sweet,aku usaha printscreen satu per satu :D

banyak gambar nih.are you ready?

selamat menonton movie UP versi gambar :)


mr fredricksen masa kecil
ini lah detik pertama ellie dan fredricksen dipertemukan,mase dorang kicik2 :)lebih sweet sebab dua2 cintakan pengembaraaan!
ellie nak sangat pegi paradise falls.dia suruh fred janji untuk bawak dia dan rumah kelab pengembaraan dia tuh ke sana hehe.
saat ellie dan fred disatukan :)
ini lah rumah kelab pengembaraan dorang time kicik2 dulu tu.skarang dorang dah kawen dan bercadang untuk melakukan proses transformasi thadap rumah tsebut!
nmpak tak usaha gigih dorang?tak menyempat salin baju pengantin lagi dah mulakan operasi.nampak tak?nampak tak?
buat mail box same2 jugak!nanti lepas aku kawen,aku upload gmbar mail box aku pulak eh,tunggu tunggu..
ini pelan rumah yang mreka inginkan!
jeng jeng jeng.tadaaaaaaaa.inilah hasilnya :Dini tempat dorang dating.cantek kan?tiada sebarang pencemaran pun.mana nk cari tmpat dating ntok aku lepas kawen yg mcmnih :(part nih dah nak start sebak dah.sebak nih sebak nih..mreka mahukan anak!
siapp dah prepare bilek untuk si anak kecil.namunnnnntak tahu masalah apa.doctor mengesahkan ellie tak bole mengandung :( sedih sob sobtapi kasih sayang si suami tak pernah pudar :)sehingga ke tua! :))dan pada satu hari,ellie jatuh sakit.ke-sweet-an si suami masih terserlah.warkah dilayarkan mnggunakan belon berisi gas helium ;)dan akhirnya,ellie telah pergi selama2nya meninggalkan si suami keseorangan.kesunyian si suami dan kasih sayang yang teguh kpd istrinya membuatkan si suami bertekad untuk ke paradise fall dengan cara yg tersangat unik :)


okay tamat :D panjang gila entry aku kali nih.biarlah,entry aku jarang2 ada gmbar penuh satu entry.ini record terbaru aku!satu entry dua puluh gambar :D

hidup nih Allah telah ciptakan berpasang pasangan.ada malam ada siang,ada manis ada pahit,ada gembira ada sedih.jalanilah hidup ini dengan penuh kekuatan dan ketabahan kerana ingatlah setiap sesuatu yang Allah tetapkan itu adalah tarbiyyah terus dariNYA.belajarlah hidup bersyukur dan bersabar.engat dua perkataan ini,Bersyukur dan Bersabar.inilah dua pegangan hidup yang harus sentiasa dipegang dan diamalkan!fightingggg :)

aku malu pada kamu,kamu dan kamu sebab dah tahu kelemahan aku iaitu aku cepat stress bila ada dugaan menduga.kurang menghayati nilai 'sabar'.doakan aku untuk menjadi insan sabar selepas ini :)

UP! :)


3 comments:

gadisbiasa said...

sweeeeeeettttttt... actually ni video kan3....

Anonymous said...

wah..
pernah tgk tp x pernh perasn akn moment2 ni,,, ! teliti!

suke kartun said...

tngok citer kartun Despicable Me...best....pasti menangis...hahaha.....