Tuesday, September 28, 2010

dalam hati ada ruang kosong


semalam,doc dah buang tiub oksigen kat mulut kakngah.skarang cuma guna tiub ikut hidung.tiub kat rusuk ke paruparu pun dah buang.kakngah dah mula bernafas sendiri cuma tak kuat.nur rusydiena acu nih dah banyak improvement lah.jadi kena cakap apa?alhamdulillah :) *sambil tadah tangan syukur*

AIMI dah sound sebab takde update.dia memang tak faham,aku sbuk mcmana kat ukm nih.bila dia dah sampai egypt dan start kelas,turn aku pulak nak sound dia.siap lah dia ;p

situasi aku sekarang membuatkan aku faham kenapa ada anak gadis sibuk mahu cari pasangan berlainan jantina! *peace*

kat sini,aku takde kawan ramai pun.ada pun,takde lah kamcing pernah tidur sekatil,makan sebekas,minum secawan macam kawan2 kat taayah dulu.dah nak habes semester pun masih bersendiri.aku pun tak percaya aku dah kurang bergaul,berlepak dan berbual kosong dgn orang sekeliling.hidup aku banyak dalam bilik je.bila mood ak baik duduk dalam bilik,bila mood kurang baik pun masih teperap dalam bilik.aku bukan macam orang lain.bila sedih,tepi pantai menjadi saksi hati yang terluka itu,kalau tengah happy,mid valley yang menjadi pemerhati hati yang sedang berbunga ituu.

siapa yang tak nak ada kawan baik,kawan sejati,lagi lagi kalau dia satu kepala dengan kita.mak abah jauh dari kita,kat siapa lagi kita nak berkongsi cerita suka duka,kat siapa lagi kita nak mengadu sakit sini sana,dengan siapa lagi kita nak meluang masa kalau bukan dengan insan yang bernama kawan,sahabat,dan teman!


"bukan nak jadi katak bawah tempurung,tapi kat sini,manusia perangai nya berbeza dari perangai aku.mereka tak faham apa yang aku faham,mereka tak pegang dengan apa yang aku pegang,mereka tak rasa dengan apa yang aku rasa.jadi macamana mahu mengikat rasa kasih,menyimpul rasa sayang,dan menghubung rasa cinta?"


memang nampak sikit aku cerewet kan.tapi bukan cerewet sebenarnya.aku risau dan takut kalau-kalau salah pilih kawan,perkara yang aku tak biasa selama ini jadi biasa,perkara yang aku pegang selama ini aku sudah tidak pegang dan perkara yang menjadi prinsip hidup sebelum ini sudah menjadi abu yang bertiup,jauh berterbangan meninggalkan aku tanpa rasa bersalah dalam diri dan jiwa.mungkin aku perlu banyak belajar lagi pasal berkawan.maafkan aku.ini kelemahanku.

sunyi.ya,aku sunyi di sini.itu sebenarnya tujuan yang tepat aku post entry ini.hahahaha!

kalau bisaa,aku mahu klon kawan2 taayah di sini! ;)


nota kecil:moga moga hati ini tidak sunyi dengan rasa cinta dari illahi :)

7 comments:

dyetika said...

masa aku tercampak sorg2 kat um dlo..mcm nie aku rasa sampai ada laki ckp kat aku 'nmpak sgt skol pompuan'jadik pndiam dan active dlam ttrialclas.. slaloo banding2kan xmcm tyah 3x2..lpas tu aku berubah aku try jadik xtau malu maen hentam je dlam ttor pon dah rasa syok.. kawan semua..tapi stil kekalkan keselambaan..lpas tuh aku dpat rmai kwan mcm2 la sosial kew warak semua ada..jadi seronok pulak.dpat mkanan sana sini org blanja..nak ckp kat ko za8 kita xperlu ubah diri kita untuk megikut suasana tapi cara kita meghadapi suasana kena ubah..jangan bandingkan tyah simpan sbgai kenangan indah dan mula mencipta kenangan indah yg baru di ukm okey..!! goodluck za8..ngee..

OREOO said...

dyee!
tak boleh lagi nak adapt dgn suasana.
rasa mcm segan still ada.
nmpak sgt ak buat2 happy la itu la ini la.
iskkk.
aku nak kawan rapat sorangg pun jadi la.contoh mcm aku rapat sgn syakirah doluu.
ada apa2,ada tempat nak mengadu.
tp kat sini tak jumpaaa pon!

dyetika said...

oohh..boleh jumpa punya tapi maybe xsama mcm skyrah.sbb sykirah ada satu jew..mula2 try adapt diri dgn suasana sebenar..ko kna bgi masa kat diri ko..tapi jgn lama sgt..cuba..tapi menurut ttor aku dloo klo kita xboleh nak adapt ngan susana susah la nak study..cth: senaraikan masalah ko kat kertas so selesaikan dgn cara ko..try solve masalah dgn sendiri..itu sbb agaknya Allah hantar ko kat ukm bukan um kot xsama ngan shakrah..ko tyah carik kawan baik dlo ko try jadi kwan baik org dlo..sure la dpat..jgn jadikan suasana itu masalah sedang kan suasana itu indah..mmg ko akan ckp aku xpham..hya org yg berada kat tempat ko je pham..hahahaa..just nak share!

imah said...

zahidah..dalm dunia nie, mana ada dua orang yg serupa..kalau nak carik 100% macm sykirh, kompem la xdapt..
dan kadg2 kita tak boleh nak org je faham kiter, org lain pon nak kite faham deme jugak..bukan takut salah pilih kawan..takut ikot jejk kawan yang salah..tujuan kawan tu bukn cuma satu(berkongsi masalh) tapi jugak nak membetlkan dan dibtolkan..
cuma, mungkin ambik masa ckit la untok semua tu n kekutan dalmn la of cos kan..hmm,,tu lah nak cakp..xreti nak cakp dah..haha..semoge kawn ku sorg nie bhgia..

cakcibo said...

zahidah terima la knyataan,,ape kwn ko ckp 2 sume btol,,mase kat u kejap je kn,,pehnie da keje,,tgok2 xdpt lg adapt dgn tmpt keje lak,,so,,kalo cam2 bile mase nk mncri kngn di satu tmpt bru i2 supaya ade terkesan bile kenangkn peristiwa i2,,,dats all,;)

OREOO said...

hihihi.
syukraaaaan semua!
aku ada kawan.
aku kawan semua kat sini,cuma aku takde kawan suka duka riang ketawa sadis sakit sehat segala bagai!
aku perlukan sorang!
yang sangat memahami aku :(

slay said...

salam suma..zahidah..saya rasa teharuuu..membuatkan sy rsa nk mnitiskan ayak mato..xpe2, zahidah,,gue pon xde pon kwn btol2 rpat cm mung..xbrape nk wt bende mrepek..sperti memasukkan pmadam dlm lubang hidung,,mnampal najis hidung..dan sbgainya yg klihatan pengotor,tapi biasha aja di mata kita...sdeh,,tpi...wt2 join ja sesape..mmg xde org cm mung..,, mu satu dlm 20juta rkyat malaysia nih...sgale bnde2 bes bangat yg kita lalui tuh takkan dibiarkan brlalu bgitu saja,,kwn smpa mati deh...insyaALLAH,asal kita yakin dgn Yang Maha Penyayang, jga hubungan dgnNYA,,sesungguhnya hidup kita takkan dibiarkan dlm keresahan,,samo2 kite doa agar dikurniakan kebahagian fiddunia wal akhirah..xmboh sdeh2 neh...ado rzeki kito jupo deh,,heh!bmalam d kampung ngor lagiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii tawwww..................mmuahhh syg zahidoh poghebe...